Anasayfada arama sonuçlarının en altta görünmesi?

Başlatan CyRaWarrior, 25 Ara 2012 00:47:19

« önceki - sonraki »

CyRaWarrior

Arkadaşlar merhaba,[/size]bu konuyu türkçe ve ingilizce pek çok forumda aradım, verilen birkaç destek bende çözüm olmadı.Sitemin anasayfasındaki arama çubuğunda arama yaptığımda sonuçlar tüm modüllerin en altında çıkıyor. Menüye yeni arama sonuçları ekleme yaptım ve modülü ana sayfa ile bu sayada görünür yaptım. Ancak yine çözüm olmadı, arama yaptığımda sonuçlar ısrarla ana sayfadaki modüllerin en altında çıkıyor. Buna bir çözüm bulmak mümkün mü? Teşekkürler.

sanal

@CyRaWarrior

Sitenizin linkini verebilirmisiniz.


CyRaWarrior

linki resim olarak veriyorum kusura bakmayın, şimdilik arama motorlarına takılmasını istemiyoruz:


sanal

O zaman afaki olarak cevap vermek durumundayım.

Arama sonuçları content pozisyonunda yani makalelerin görüntülendiği pozisyonda yayınlanır.
Temanızda bu pozisyonun üzerindeki modül pozisyonlarında modül yayınlıyorsanız, arama sonuçlarının bu aktif modüllerin altında görüntülenmesi doğaldır.




CyRaWarrior

Aslında site o linkini yazdığım site olacak. Yeni kurmaya başladığım için linkinin arama motorlarına takılmasını istemedim, kurma işim 1 hafta kadar sürecek. O yüzden aslında cevabınız benim için afaki değil, ilginiz için çok teşekkür ederim.

Peki arama sonuçlarının görüntülendiği content pozisyonunu değiştirmek mümkün mü? Ya da bu content pozisyonu ile diğer modüllerin pozisyonları arasında bir önceliklendirme yapmak mümkün mü? Arama sonuçları diye bir modül olmaması nedeniyle kafam çok karışıyor.

sanal

Content diğer bir adı ile component pozisyonunun yerini elbette değiştirebilirsiniz.
Yalnız bunun için iyi bir joomla bilgisine sahip olmanız gerekir.
Arama sonuçlarının modüllerde görüntülenmesini sağlayan eklentiler olabilir.
Bunun için joomla eklenti dizinine bir göz atmanızda fayda var.


CyRaWarrior

Aslında bu Joomladan kaynaklı bir genel sorun olduğu için kolay bir çözümü vardır diye düşünmüştüm. Joomla ile hazırlanmış hangi siteye girsem bunu çözmüşler ama ortada paylaşılmış bir çözüm yöntemi yok.

Anladığım kadarıyla en uygunu Joomlanın kendi arama eklentilerini değil yeni bir search eklentisi kullanmak. Bu noktada mümkünse sizin önereceğiniz bir eklenti varsa onu öğrenebilirsem çok iyi olur aslında.

sanal

Aslında arama bileşenine herhangi bir menü den bağlantı ( menü öğesi ) eklerseniz modülleri bu menü öğesinde göstermeme şansınız vardır.
Fakat modül üzerinden yaptırılan aramalarda çalışır mı bunu denemedim hiç.
Siz dilerseniz deneyebilirsiniz.


CyRaWarrior

Menü öğesi eklesem de bu kez menü öğesindeki arama sayfasında arama yapınca sorun olmuyor ama anasayfada sorun devam ediyor. Bunun sebebi olarakta anasayfadaki modülden arama yapınca anasayfadan parent olarak türeyen arama sayfasında sonuç yayımlanması gösteriliyor.

Parent sayfalarda sanırım sizin bahsettiğiniz content pozisyonunda sonuçları gösteriyor. Birde ben benim kullanacağım templateimin index.php?tp=1 yoluyla modül pozisyonlarını inceledim ama burada content görünmüyor. bu neden olabilir, content gizli bir pozisyon mudur :)

sanal

component ( content olarak yazmışım özür dilerim ) bölümü modül değildir bileşenlerin ve işlevlerinin görüntülendiği bölümdür.

temanızın ( beez20 ) index.php dosyasının içinde bulunan kodlarda

modüller

şeklinde

component bölümü

şeklinde

sistem mesajları da

şeklinde

yerleştirilir.

component ve message bölümleri modül olmadığından modül ön izlemesinde adları ile görünmezler.


CyRaWarrior

hocam tekrar merhaba,

Bu konuyla ilgili yabancı bir sitede şöyle bir çözüm önerdiler, ingilizcem çok iyidir ama joomlayı ilgilendiren kısımları var o yüzden ne dediklerini anlamadım:

"You simply have to have a menu item that points to the search component, and in the backend of the module specify the menu item id. This is a default joomla setting, and does not relate to the template."

Menüde arama itemı oluşturmayı anladım da ikinci kısmı tekrar açıklamalarını istedim. backend of the modulede parametrelerde menu item IDsini girin ne demek hiç anlamadım:
In the backend of the module, where the paramters are, there is a parameter to specify the menu item id of your newly created menu item. This is not a menu assignment parameter, its a parameter of the module itself.

Senin bir yorumun olabilir mi?

sanal

Evet bir yorumda bulunayım.

Ana menü de arama adında bir menü öğesi oluşturduğımızu düşünelim, bu menü öğesinin id si yani kimliğinin 140 olduğunu varsayalım.

Arama sonuçlarında görünmesini istemediğimiz modülleri de bu menü öğesine atamayalım.

Daha sonra modül yöneticisinde bir arama modülü oluşturalım.
Modülü oluştururken, temel secenekler de Öğe Kimliği Ayarla yazan kutuya daha önce oluşturduğumuz arama adlı menü öğesinin id si yani kimlik numarası olan 140 ı yazalım ve arama modülümüzü kaydedip yayınlayalım.

Bu öğe kimliği ekleyerek oluşturduğumuz arama modülünden arama yapıldığında istenmeyen modüller ( menü öğesini yayınlamasanız dahi ) arama sonuçlarında görünmeyecektir.

Not: Arama adında oluşturacağımız menü öğesinin türü Arama Formu yada Arama Sonuçları olacaktır.

Edit : Not bölümündeki ifade daha anlaşılabilir olması açısından üyelerimizden simarikolca nın uyarısı üzerine değiştirilmiştir.

CyRaWarrior

hocam çok teşekkür ederim bu çözüm işe yaradı. Aynı sorunu yaşayanlar olursa uygulasınlar.

kadime

Bunun için nerdeyse bir günümü harcadım, gerçekten çok teşekkür ederim.

ugurbilalsen

merhaba aynı sorun bende de mevcut burada belirtiklerinizi uyguladım fakat ana menü arama sonuçlarında diğer modüller gibi gözükmemekte