Bileşen pozisyonunun boş olarak görünmesi?

Başlatan CyRaWarrior, 30 Ara 2012 16:34:46

« önceki - sonraki »

CyRaWarrior

Merhaba,


Bileşen pozisyonuyla ilgili bir sorunum var. Aslında bileşen pozisyonunda birşey yayımlanmaması gerekiyor ama pozisyon boş bir şekilde bazı sayfalarda görünüyor. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Yabancı bir sitede aşağıdaki gibi açıklama yaptılar ama check-box eklemekten falan bahsediyor. Oysa ben hiçbir sayfada şu an bir component yayımlanmasını istemiyorum. Nasıl yapabilirim?

CyRaWarrior

İngilizce sitedeki çözüm:


You can hide the component area from certain pages by putting a check box next to "Hide Component On Pages" in the template manager under whatever page you dont want it to be displayed.


Sorun:

sanal

Zaten resimdeki görüntüde component bölümünde bir şey yayınlanmıyor.
Bu bölüm boş görünüyor.

Eğer bu bölüm hiç görünmesin diyorsanız bazı temalarda göstermeme özelliği mevcut.
Aksi durumda kodlara müdahale etmek gerekir ki bu joomla temel bilgi niteliğini aşar.


CyRaWarrior

Hocam öne çıkan makaleler modülünü kapattım hatta sildim, bu durumda zaten otomatik olarak orada hiçbirşey göstermemesi gerekmez mi? Alanın o şekilde görünmesine hiçbir anlam veremedim.

sanal

Bölümde bir şey görünmüyor zaten.

Bölümde bir şey görünmemesi ile Bölümün görünmemesi farklı bir şeylerdir.



CyRaWarrior

sorunu çözdüm, çözümü arkadaşlarımla paylaşayım. benim templateimde component wrap diye bileşenleri gösteren bir Template CSS değişkeni vardı, onun tanımlamaları içine display:none; ekledim o şekilde kayboldu. Benzer sorun yaşayan olursa ve şablonlarının menüsünde dediğiniz gibi bir ayar yoksa componenti gösteren fonksiyon değişkeni bulmaları gerekir.


iyi çalışmalar.