Bir ana menü sorunu?

Başlatan CyRaWarrior, 30 Ara 2012 20:49:53

« önceki - sonraki »

CyRaWarrior

Merhaba,


Forumumuzda sürekli sorun paylaşan biri gibi göründüğüm için kusura bakmayın, bir dernek sitesini kuruyorum ve son aşamalarındayım o yüzden son sorunlarımı sizinle paylaşmak istedim.




Sitede bazı Özel HTML sayfalarda açılır menü açılamayabiliyor. Bu sanırım özel html sayfasındaki javascript sorunlarından kaynaklanıyor. Aşağıda adresini verdiğim sitemizde Dünya menü öğesine tıkladığınızda o sayfa açılınca menünün açılırlık özelliği kayboluyor. Bunu nasıl önleyebiliriz, bir fikriniz var mı?







sanal

her tarayıcıda aynı sorunu mu yaşıyorsunuz yoksa belirli bir tarayıcıda mı?


CyRaWarrior

En iyi Mozilla Firefox ile Chromeda performans alıyorum ve bu sorun her iki tarayıcıda da oluyor, sadece dünya menü öğesine tıklayınca dünya sayfasında bu sorun oluyor.

sanal

Öncelikle word gibi yazı programlarından ve başka sitelerden kopyala yapıştır yöntemi ile içerik oluşturmamanızı tavsiye ediyorum.

Bu arada site yapılandırmanızın kötü olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. Her şey üst üste binmiş durumda. Sitenizin bir genişlik ölçüsü vardır muhakkak ve siz sitenizi yapılandırırken bu ölçüye uymak durumundasınız. Üç içeriğin görüntüleneceği yere beş içerik sığdıramazsınız ya da 200 piksel genişliğindeki modül pozisyonuna 300 piksel genişliğinde bir modül yerleştiremezsiniz.

Aksi takdirde her şey birbiri ile çakışır ve şu anda yaşadığınız sorunlarla boğuşmak durumunda kalırsınız.




CyRaWarrior

hocam bende chrome ve firefoxta o sayfa hariç herşey mükemmel görünüyor. siz hangi tarayıcıda baktınız?

sanal

firefox ve chrome da üst üste binme açıkça görülüyor. ie 8 de ise adeta site yok oluyor.


CyRaWarrior

hocam firefox ve chromeda farklı bilgisayarlarda da baktım ama üst üste binme olayı görmedim. Modüller sabit pozisyonlarında görünüyor. Dünya sayfasında kullandığım javascript kullandığım şablonla etkileşime geçiyordu o scripti çıkarınca o hata da düzeldi.


Biraz daha yardımcı olur musunuz üst üste binmeyi nerelerde nasıl gördünüz? Aslında temanın genel ayarlarıyla oynamadım, kurduğum modüllerin hepsi de cms ile uyumlu. Yakında yayımlayacağımız için deneyimlerinizden faydalanmak isterim, eleştiri ve önerilerinizi iletirseniz sevinirim.


iyi çalışmalar.

sanal


CyRaWarrior

hocam bu durum ekran çözünürlüğü ile ilgili olabilir mi? ben özel htmllerde iç içe tablo kullanmadım, modülü olduğu gibi yerleştirdim. Birde bazen piksel bazen ise % olarak değer kullandım. Site geneli için ne yapmamı önerirsiniz?

sanal

Site yapılandırmanız hakkında bilgi sahibi olmadığım için yorum yapamıyorum.

CyRaWarrior

Benzer sorun yaşayacak olanlar olursa çözüm bu tip kodlar eklerken sanal hocamın dediği gibi wordden kopyala yapıştır yapmamak ve eklenen modül veya html parçalarının genişlik ayarının % olarak belirlenebiliyor olması.

Sanal hocam bahsettiğin şekilde sayfaları tekrar güncelledim, ie 8 ile sorun yaratan bir marquee modülü vardı kaldırdım. Kendi marquee kodumu yazdım. div tagi ile kullanınca sorun ortadan kalkıyor. Ancak bu kezde marquee ile ilgili bir sorum olacak. Akan yazının peşpeşe gelişini nasıl sağlayabiliriz? Duyurulardaki 4. duyuru tam olarak görünmeden modülün ortasındayken tekrar başa dönüyor. Tamamı bittikten sonra başa dönmesini veya arada biraz boşluk bırakarak sürekli peşpeşe akışını nasıl sağlayabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.




sanal

Kendi marquee kodunuz hakkında yorum yapamayacağım fakat sitenizin hala stabil olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.