aynı kategori altına birden fazla başlık oluşturma

Başlatan snalkan, 29 Nis 2013 15:57:14

« önceki - sonraki »

snalkan


aşağıdaki resimde görüldüğü gibi fantastik filmler diye bir kategori açtım.ilk film ile ilgili b,lgileri girip kaydettikten sonra tekrar aynı fantastik filmler kategorisinin içine 2. filmi eklemeye kalktığımda yeni başlık oluşturma gibi bir seçenek yok.yani tek başlık oluşturabiliyorum.benim istediğim fantastik filmler kategorisi altına birden fazla başlık oluşturmak.nasıl yapabilirim.






sanal

Resimde gördüğüm Joomla 3 serisine ait bi sürüm mü?

snalkan

2.5.11 sürümü hocam.  joomla sürümü bu şekilde yazıyor sistem bilgisindeJoomla! SürümüJoomla! 2.5.11

sanal

fantastik kategorisinin altına kategori eklemek mi istiyorsunuz yoksa fantastik kategorisine makele eklemede mi problem yaşıyorsunuz anlayamadım.

snalkan

fantastik kategorisi altına birden fazla film eklemek yani birden fazla başlık açmak istiyorum hocam. fantastik filmlere tıklandığında birden fazla film olsun istiyorum hocam.

sanal

Sanırım kavram kargaşası yaşıyorsunuz, ifadelerinizden bunu anlayabiliyorum.

Filmlerinizi herhangi bir eklenti kullanmadan makaleler ile tanıtmak istiyorsanız, istediğiniz kategoriye bağlı istediğiniz sayıda makale ekleyebilirsiniz. Daha sonra bu maklelere menü öğeleri bağlayabilirsiniz.

Eğer eklenti kullanmayı düşünüyorsanız olayın mantığını kullandığınız eklentinin özelliklerine göre kurmanız gerekir.




snalkan

hocam kusura bakmayın benden kaynaklanıyor. resimde gördüğünüz fantastik isimli kategorinin altına ilk defada başlık açıp filmimi ekliyorum. daha sonra tekrar fantastik isimli kategoriyi açtığımda bir önceki eklediğim mevcut ama ben tekrar yeni başlık olarak 2. filmi eklemek istiyorum fakat 2. başlık yani yeni başlık ekleyemiyorum. bir daha bakarsanız sevinirim hocam bende dediklerinizi aynen yapıcam.

sanal

Öncelikle belirtmeliyim ki Joomla da kategori altına başlık diye bir ifade yoktur.
Kategoriye alt kategori eklemek vardır.
Kategoriye içerik ( makale ) eklemek vardır.

Ayrıca birinci film ve ikinci film şeklindeki ifadeden de bir şey anlamak pek mümkün değildir.
Sizin film olarak ifade ettiğiniz şey nedir?
Alt kategori mi yoksa makale mi?

Bunları anlamadan sorunuza cevap verebilmek mümkün değil.




snalkan

hocam resimdeki gibi 1 numara kategori. 2 numarada başlık. bunu demek istedim. fantastik kategorisi altına 2. defa farklı bir başlık açamıyorum derken kasteddiğim bu hocam.





sanal

Sizin resimde 1 numara ile işaretlediğiniz bir menü öğesidir.
2 numara olarak işaretlediğiniz ise ( site ön yüzü ) makale yöneticisidir.
Siz site ön yüzünden makale eklemeye çalışıyorsunuz sanırım fakat makale eklemeye çalıştığınız kategori Sample Data-Articles kategorisi.
Ben resimde Fantastik adında bir kategori göremiyorum.

Size sadece yanlış yolda olduğunuzu, site ön yüzünden siteyi yönetemeyeceğinizi çalışmalarınızı site arka yüzünden yapmanızı tavsiye ediyorum.

Örnek veri ile kurulmuş Joomla yı bu verileri editleyerek site yapmaya çalışmak son derece yanlıştır, örnek veri sadece joomla nın işleyiş mantığını anlayabilmeniz adına incelemeniz için size sunulmaktadır, bu veriler üzerinden direk site kurmaya kalkarsanız her şey birbirine karışır.

Yapmanız gereken Fantastik adında bir kategori olşturmak ve ardından bu kategoriye başlıkları film adları olan makaleler eklemektir.

Daha sonra film kategorileri adında bir menü oluşturup bu menüye Fantastik ve diğer film türlerini menü öğesi ( menü öğesi türü kategori listesi olmalıdır ) olarak ekleyebilirsiniz.

Ayrıca;
Joomla 2.5.x Kategori ve alt kategori oluşturmak
Joomla 2.5.x İçerik ( makale ) eklemek
Joomla 2.5.x Menü ve alt menü öğeleri oluşturmak
başlıklı dersleri bir daha gözden geçirmekte fayda var.

Bu temel nitelikteki işlemleri anlamamış görünüyorsunuz.

snalkan

tmm hocam. sanırım şimdi ben sıkıntımı yani yanlışımı anlata bildim. benim gibi çok acemi birini sabırla dinleyip anlattığınız için tşk ederiim. bugün ilk işim eğitim derslerini tek ek incelemek.sonrada son mesajınızdaki gibi doğru bir şekilde herşeyi kendim oluşturcam. teşekkür ederim hocam.