Menü tuşları biçim sorunu.

Başlatan aforizma, 01 Mar 2014 09:47:51

« önceki - sonraki »

aforizma


Artık joomlayı öğrenmekten yılmak üzereyim, sürekli yeni engeller çıkıyor karşıma, bu sonuncusu harbiden ilginç. joomlanın varsayılan protostar temasında deneme çalışması yapıyorum. Menülerin sunumunu yapmak için ana menü modülünü position 1e getirdim. orada otomatikman menü tuşlarının yanyana sıralanması ve renklenmesi gerekiyordu.şu şekilde.[ATTACH=CONFIG]6365[/ATTACH] Ama olmadı.
böyle oldu [ATTACH=CONFIG]6366[/ATTACH]. yani yanyana dizilip tuşlu bir biçim alacağına altalta sıralı dizin şeklini aldı.
aradım taradım sonunda buldum. anamenü (mainmenü) modülünün içinde, gelişmiş sekmesinde, ikinci satırda "menü sınıfı son eki" (Menu Class Suffix) yazan yere " nav-pills" diye bir yazı yazdım , sonra menüler düzeldi. Bu şekilde; [ATTACH=CONFIG]6367[/ATTACH].
şimdi sorun şu ben bu eki (" nav-pills" ) tesadüf eseri bir yerde görüp kopyaladım , denedim menüler istediğim şekle geldi. Peki bu olayı tesadüf olmaktan nasıl çıkaracağım, yani bu eklerin bir kılavuzumu var , bir rehberimi var, bu sistem nasıl yürür? Ben joomlayı hiçbir programlama bilgim olmadığı için seçtim. Bu nav-pills eki programlama bilgisimi gerektiriyor, nedir bu işin sırrı arkadaşlar???? :(

aforizma

pardaon üstteki mesajda resimleri almadı , düzenle tuşunuda bulamadım. ama mesaj anlaşılıyor.

sanal

Sizin neyi nasıl yaptığınızı bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum.

Yalnız şunu unutmayın ki temalar da birer eklentidir.
Tema üreticileri menülere modüllere ve sayfalara değişik stiller atamak için;
menü sınıfı son eki
modül sınıfı son eki
sayfa sınıfı son eki
bölümlerinden faydalanırlar.

Temanın stil dosyalarına farklı tanımlar kullanarak değişik stiller atayabilirler.
Sizin örnek olarak verdiğiniz " nav-pills " tanımı da menü sınıfı son ekinde kullanıldığı zaman menü değişik bir stil alabilir.

Son eklerin tanımlarının bir standartı yoktur. Tema üreticileri menü, modül ve sayfa stilleri için farklı tanımlamalar kullanabilir.

Sonuç olarak bu durumun joomla ile bir alakası yoktur.