top menü 2. satır

Başlatan yazbenide, 27 Mar 2015 12:36:50

« önceki - sonraki »

yazbenide

arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Sitemin üstteki menüsüyle ilgili bir sorum var. Menüler çoğaldıkça 2. satıra geçiyor ama sağ tarafta resim ve arama kutusu olduğu için bir menü orada görünüyor. Hoş bir görüntü olmuyor. Resim biter bitmez 2. satıra geçme ihtimalim olabilir mi veya alta aynı şekilde bir menü satırı ekleyebilir miyim. 2 adet top menü oluşturulabiliyor mu. Bu sorulara yanıt arıyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

sanal

Merhaba

Kullandığınız temanım stil tanımlalarında üst menü için ayrılmış bir genişlik vardır, menü öğesi adetlerinizin fazlalığı ile siz bu genişliği aşarsanız ikinci satıra inmesi doğaldır.

Bu durumda üst menü öğelerinizin adedini temanıza göre ayarlayacaksınız veya üst menü öğeleri adedinizi sığdırabileceğiniz farklı bir tema kullanacaksınız gibi bir sonuca varabiliriz.

yazbenide

2. satıra geçmesi sorun değil aslında. Sorun şu ki; sağda resim olduğu için bir menü oraya denk geliyor. Yani resimi atlamıyor ve üstüne geliyor. Benim istediğim oraya gelen bölümü nasıl geçebilirim. Nokta falan yardımıyla bir menü kullandım ama etkili olduğu söylenemez. Bir yöntem var mıdır diye sormak istedim.

sanal

Site adresinizi verebilirseniz anlatmak istediğinizi daha kolay anlayabiliriz.
Şu anda biraz ezbere konuşmuş oluyoruz.


sanal

Engel arama modülü gibi görünüyor.
Arama modülünü farklı bir modül pozisyonuna alıp, yeni bir menü öğesi eklemeyi deneyebilirsiniz.

yazbenide

Headeri biraz genişletip, arama kutusunu da aşağı çektim. Menünün de sağdan ayarlarını içe çektim biraz menüyü etkilememesi için resmin. Sizce nasıl olmuş. İlginize teşekkürler.

sanal

Rica ederim
Yaptığınız işlemleri tam olarak anlayamadım fakat temanız dağılmış vaziyette görünüyor.
Her şey birbirinin içine girmiş.

yazbenide

tekrar bi kontrol edebilir misiniz? Sizce aramayı oradan kaldırmalı mıyım? Aramayı biraz aşağı aldığım için kaymış muhtemelen biraz yukarıya çektim şimdi. flushdns yaptım şu anda düzgün görüntüleniyor olmalı. Tekrar kontrol edip dönerseniz memnun olurum.

sanal

Şu anda temanız düzelmiş durumda görünüyor.
Yalnız kullandığınız temadaki üst menü ye tek satırda bu kadar çok menü öğesi eklemeniz mümkün görünmüyor.
Bu konuda yapılabilecek bir şey yok.
Menü öğelerinizi azaltıp tek satır menü görünümü elde etmek veya çok menü öğesi ekleyip iki satırlı bir menü görünümüne razı olmak tamamen sizin tercihinize kalıyor.



yazbenide

Daha önceki temamda anasayfa 3 bölümdü. Bu temada bilerek 2ye düşürdüm. Sağa veya sola menü eklemek yerine üstte bir menü bulundurarak içeriği sayfa içerisine yaymaya kadar verdim. Bütün menüleri içeriklere yayamadığım için 2 satır veya 3 satırlı bir menü kullacağım gibi görünüyor.Sağdaki arama motoru ve resimi engellemeden 2 satıra geçmekti amacım ve halletmiş oldum. Son kullanıcı odaklı bir site olduğu için çokta önemi yok aslında. Bu yüzden 2 satırda kalması daha mantıklı geliyor. İlginize teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim.