Menü buton renkleri değişmiyor ve menü sıralama hk.yardım.

Başlatan seraslan, 05 Ksm 2015 12:17:11

« önceki - sonraki »

seraslan


iki sorum olacak
-Resimde görüldüğü gibi tıkladığım menüler soluk kalıyor diğerlerini tıklasam bu sefer bir başkası koyulaşıyor.
Temayı Artisteer diye bir programda yaptım tıklanan buton açık renkte diğerleri koyu olması gerekmiyormu. Bu bir sorunmu benmi yanlış algılıyorum nasıl düzeltilebilir ?
Ücretsiz bir tema buldum onda da durum aynıydı.

-Birde bu menülerin sıralama yerlerini nasıl değiştireceğim. Örnek Haberler en başta Forum en sonda olsun istiyorum. Fakat bulamadım bir türlü.
Önceden joomla 1,5 sürümü kullanmıştım 3.4 çok karışık geldi çok uğraştım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

sanal

Merhaba

Temayı nasıl yaptığınız hakkında bilgi sahibi değilim, fakat program muhakkak bir css ( stil ) dosyası üretmiştir. Css konusunda bilgi sahibi iseniz bu dosyayı bulup menü butonu özelliklerini değiştirbilirsiniz.

Menü öğelerinin sıralarını değiştirmek için menü yöneticisine girip değiştirmek istediğiniz menüyü açın, menü öğelerin görüntülendiği sayfada menü öğelerinin hemen üstünde yukarı ve aşağı işareti olan bir buton vardır bu butona tıklayın.
Butona tıkladıktan sonra menü öğelerinin en solunda bulunan yukarıdan aşağıya doğru nokta işaretli alana farenin imlecini getirin. Dört yana ok işareti belirecektir, tıklayıp basılı tuttuğunuzda taşımak istediğiniz menü öğesi yeşil bir renk alacaktır, bu halde iken aşağı veya yukarıya doğru taşıyarak sıralamasını değiştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar

seraslan

Hocam çok teşekkürler. Joomla 1.5 kullanmıştım uzun zaman önce. 3.4 çok değişmiş. Sıralama olayını resmen saklamışlar sayenizde buldum.
Menü butonlarını halledemedim çünkü hangi temayı yüklesem yine aynı oluyor çözemedim. Bende kendi temamda tıklananı da tıklanmayanı da tek renk yaparak çözdüm.
Teşekkürler .