Akeeba Tam Yedekten Siteyi Geri Yükleme

Başlatan munlu, 01 Mar 2019 23:40:57

« önceki - sonraki »

munlu

Joomla 3.7.5 sitem vardı. Veri tabanı Joomla 1.5 ten bu yana güncellemelerde problem çıkarmazdı. Yedeklemede sitenin /images/ klasörünü ftp ile veri tabanı (sql) dosyalarını ise phpmyadminden dışarı aktarma yolu ile yedek alırdım.

Phpmyadmindeki bir problem yüzünden bu yolu kullanamayınca Akeeba ile tam yedek aldım. Şimdi geri yüklemeyi başaramadım.

Muhtemel sebepler ve çözüm yolları için teklif önerilerinizi bekliyorum.

sanal

Merhaba

Aldığınız yedeği geri yükleyememenizin çeşitli sebepleri olabilir.
Bunlar kabaca alınan yedeğin türü ve nasıl geri dönülebileceği hakkında bilgi sahibi olmamak, sunucu ayarlarının Akeeba sürümünü desteklememesi veya alınan yedeğin problemli olması ihtimalleridir.
Akeeba ile farklı şekillerde özelleştirilmiş site yedekleri alınabilir.
Siz tam site yedeğini aldığınızı ifade ettiğinize göre bunu iki farklı şekilde yapmış olabilirsiniz.
Aldığınız site yedeğinin dosya uzantısı .jpa şeklinde ise bu yedeği ancak Akeeba nın kickstart adlı eklentisi ile geri dönebilirsiniz.
Dosya sitemi ve veritabanı olarak alınan bir diğer yedek seçeneğinde ise geri dönüş için kickstart eklentisine gerek yoktur.
Geri dönüş işleminde kurulum yapacağınız hosting ( sunucu ) ayarlarının kullandığınız Akeeba sürümünün sistem gereksinimlerini karşılaması gereklidir ki her hangi bir problem yaşanmasın.
Geri dönüş işlemi için bilgi eksikliği olmadığını varsayarsak geriye kabaca iki ihtimal kalır, sunucu ayarları ve yedeğin problemli olması.
İhtimalleri değerlendirerek çözüm geliştirebilirsiniz.

Kolay gelsin


munlu

Merhaba,
Aldığım yedeği Akeeba extractor ile açıp veritabanı sql dosyasını çıkardım. Localhosta bir kez yükledim. bazı hatalar verdi. Akeebanın veritabanı dosyasına eklemelerinden, makale ve menuye otomatik olarak menulerden kaynaklanan hatalar olduğunu sanıyorum. Örnekler bu sayfada.

https://wmaraci.com/forum/joomla/joomla-3-x-akeeba-backup-konularini-iyi-bilenlere-560002.html

Şu an sitenin bulunduğu sunucu hazır. Centos 6 / vestacp / phpmyadmin vb. hazır. Bir joomla ve bir wordpress site için scripler yüklü. Veri dosyaları oluşturulmuş, test edilmiş.

Yedeklerini içeri yükleyecek uzman desteğine ihtiyacımız var.

sanal

Merhaba

Uzman desteği gerektiren konularda ücretsiz destek veremiyoruz maalesef.
Ücretli destek almayı düşünürseniz https://www.joomladestek.org/iletisim.html adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar