Joomla 4.1.0 ile Joomla 3.10.6 Yayınlandı

Başlatan sanal, 15 Şub 2022 14:24:41

« önceki - sonraki »

sanal



Joomla projesi geliştirici takımı Joomla 4.1.0 stabil sürümünü ve Joomla 3 den Joomla 4 e geçişte köprü görevi görecek olan Joomla 3.10.6 sürümünü yayınladı. Joomla 4.1.0 erişilebilir web tasarımında yeni standartlar belirliyor ve heyecan verici yeni özellikler getirerek Joomla'nın kapsayıcılık, basitlik ve güvenlik değerlerini daha da güçlü bir açık kaynaklı web platformuna taşıyor.

Joomla 4.1.0 da neler var
Görev Zamanlayıcı
Tekrar tekrar yaptığınız görevler var mı? Ya da geleceğe yönelik yapmayı unutmamanız gereken görevler? Artık bunları yeni Görev Zamanlayıcı ile otomatikleştirebilirsiniz.

Yeni Görev Zamanlayıcı, Joomla 4.0'da tanıtılan mevcut İş Akışları Yöneticisi ve Web Hizmetlerine ek olarak gelir. Bu benzersiz kombinasyon, bir Web uygulamaları ve otomasyon çerçevesi olarak Joomla'ya muazzam bir potansiyel katar.

Alt Şablonlar ile geçersiz kılmaları bir sonraki seviyeye taşımak.
Alt şablonlarla, yalnızca ihtiyacınız olan kod satırlarını değiştirerek tek bir tıklamayla şablonun farklı örneklerini oluşturabilirsiniz, bu basit ve etkilidir. Geçmişte, belirli sayfalar için şablon parçalarını kişiselleştirmek, şimdi entegre olan birkaç teknik adımı içeriyordu.

Bir alt şablon, ana şablonunun tüm kodunu, PHP'yi, CSS'yi ve JavaScript'i kullanması dışında, diğer şablonlarla tamamen aynı şekilde çalışır.

En temel düzeyinde, diğer her şey üst öğeden miras alındığından, yalnızca templateDetails.xml adında tek bir dosya içerir.

Artık bir alt şablonla, bir geçersiz kılmayı veya CSS'yi özelleştirebilir ve üst şablonu, şablon sağlayıcınızın sağladığı günkü kadar temiz tutabilirsiniz. Bu, değişikliklerinizi korurken şablonunuzu güncel tutmanıza izin vererek bakımınızı da kolaylaştırır.

Her birinin farklı düzen ve stillere sahip olabilmesi için oluşturabileceğiniz alt şablonların sayısında bir sınırlama yoktur.

Erişilebilirlik Denetleyicisi
Sayfanızı görüntüleyemeyen her ziyaretçi potansiyel olarak kayıp bir müşteridir. Joomla 4'ün ana odak noktası erişilebilirliktir ve şimdi yazarların Jooa11y ile harika erişilebilir içerik oluşturmasına olanak tanıyoruz: Genel erişilebilirlik ve kullanılabilirlik sorunlarını görsel olarak vurgular.

Yoğun içerik oluşturucular için ideal olan Jooa11y, birçok hatayı ve uyarıyı belirleyerek bunların nasıl düzeltileceği konusunda yardım ve tavsiye sağlar.

Jooa11y, içerik sorunlarını vurgular ve içerik geliştirme deneyimine entegre edilmiştir.

Erişilebilir bir web sitesi oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Entegre düzenleyicide Sözdizimi Vurgulama
Bazen "Gördüğünüz şeydir" (WYSIWYG) yeterli olmaz ve HTML kod görünümüne geçmeniz gerekir.

Şimdi Joomla ile! 4.1 tüm kod, yerleşik TinyMCE düzenleyicisinde vurgulanan sözdizimidir. Bu, tüm HTML etiketlerinizi ve CSS sınıflarınızı okumayı çok daha kolay hale getirecektir. İşaretleme açıkça görüntülenir.

Ek olarak, doğrudan HTML kodu görünümünde arama yapabilir ve değiştirebilirsiniz.

Satır İçi Yardım
Birçok gereksiz açıklamayı temizledikten sonra Joomla 4.0'da artık gerektiğinde ayrıntılı satır içi yardımı açma/kapatma özelliğini uyguluyoruz. Şimdiye kadar, bu özellik yalnızca genel yapılandırma ayarları için kullanılabilir, ancak artık herhangi bir alana genişletilebilir ve Joomla uzantı geliştiricileri tarafından da kullanılabilir.

Desteğe ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilir ve ekstra yardımı açıp kapatabilirsiniz. Belirli bir alanın nasıl çalıştığı konusunda rahat olduğunuzda, satır içi yardımı kapatabilir ve o minimalist görünümü geri alabilirsiniz.

Joomla 4.0.x kullanıyorsanız sitenizi Joomla 4.1.0 a güncelleyebilirsiniz.
Joomla 3.10.x den Joomla 3.10.6 ya güncellemede fayda gürüyoruz.

Güncelleme işleminden önce sitenizin yedeğini almayı unutmayınız.

Joomla 4.1.0 genel sürümü ( İngilizce ) indirmek için tıklayınız.
Joomla 3.10.6 genel sürümü ( İngilizce ) indirmek için tıklayınız.
Joomla 3.10.6 ya yükseltme paketini ( İngilizce ) indirmek için tıklayınız.
Joomla 3.10.x ve Joomla 4.1.x sistem gereksinimlerini öğrenmek için tıklayınız.