Joomla 2.5 Çöp Kutusuna Gönderilen Makaleler Silinmiyor

Başlatan sanal, 10 Şub 2012 00:11:03

« önceki - sonraki »

sanal

Joomla ile 2.5 sürümünü örnek veriyi de yükleyerek kurup site oluşturmak istendiğinde doğal olarak örnek veri ile gelen içerikler ve kategoriler de beraberce kurulmuş oluyor.

Siteyi örnek olarak gelen maklelerden ve kategorilerden arındırıp kendimize göre düzenlemek için öncelikle örnek makaleleri çöp kutusuna gönderip çöp kutusunu da boşaltmak gerekiyor ki yine örnek olarak gelen kategori ve alt kategorileri de silip veritabanını bu gereksiz verilerden temizleyebilelim.

Joomla 2.5 de makale yöneticisinde çöp kutusuna gönderdiğimiz makaleleri silmek yani çöp kutusunu boşaltmak istediğimizde belli bir sayıda makale silindikten sonra artık silme işleminin gerçekleşmediğini görüyoruz, üstelik hiç bir hata mesajı da görüntülenmiyor.

Makaleler silinmediği için bu makalelerin bağlı olduğu kategorileri ve alt kategorileri de silmek mümkün olmuyor.

Sözü daha fazla uzatmadan çöp kutusunun boşaltılamama nedeninin Captcha, Quick Icons ve Smart Search başlıklı makaleler olduğunu belirteyim. Zira Joomla 2.5 kurulumu yapılırken örnek verinin yüklendiği sample-data.sql dosyasında bu makalelerin bağlı bulundukları kategorilere ordering yani sıralama değerleri hatalı girilmiş.



Sample Data - Articles ana kategorisinin altında bulunan Utility Modules kategorisini



ve yine Sample Data - Articles ana kategorisinin altında bulunan Plugins kategorilerini seçerek Ordering ya da Sıralama linkine tıklayıp makaleleri 1 den başlayarak sona kadar numara vererek Sıralama linkinin yanında belirecek olan disket görünümündeki butona tıklayarak sıralama işlemini gerçekleştirdikten sonra makale çöp kutusuana giderek burada bulunan makalaleri sorunsuzca silebilirsiniz.

Not: Yukarıdaki anlatım bu sorunu sonradan yaşamamanız için bilgilendirme amacı ile yapılmıştır. Hali hazırda bu sorunla karşı karşıya olanlar çöp kutusundaki bu makaleleri açarak varolan bir kategoriye kaydedip silebilirler.


coolblack

bunun sıralama ile simple data olmasıyla bir ilgisi yok adı geçen makaleler süper admin kullanıcısına bağlı olduğu için silinmiyor. örneğin captcha makalesine girip kullanıcı değiştir deyip yok diye ayarlama yaparsak makale basitçe silinir...

sanal

Alıntı yapılan: coolblack - 25 Mar 2012 00:57:43
bunun sıralama ile simple data olmasıyla bir ilgisi yok adı geçen makaleler süper admin kullanıcısına bağlı olduğu için silinmiyor.

Bu süper admin kullanıcısı tarafından oluşturulan ( ya da bağlı ) hiç bir makalenin silinemeyeceği anlamını taşır.
Böyle bir şeyin olması mümkün değil.

coolblack

 ben içeriklerin yanlışlıkla silinmesini önlemek için yapılmış diye düşünüyorum. size yolunu söyledim. ben fikirlere göre yazmadım tecrübeme göre yazdım mümkün değil diye birşey yok. deneyerek mümkün olup olmadığını görebilirsiniz. mümkün değil diyebilmek için önce denemeniz gerek. silinmeyen öğeye girip yazar seçeneğinden kullanıcı süper adminse yok olarak ayarlayacaksınız. zaten normal kullanıcı yada süper adminden düşük seviyede ise bunu yapmanıza gerek kalmadan siliniyor... ayrıca ordering yanı sıralama bişeyi değiştirmez. ordering e tıkladığınızda sıralama 01234 diye düzelir veya 43210 diye tersten sıralanır. bu tabloya görede değişir ve hiçbişey farkettirmez. sıralama hatalı girilmiş olsa o da nasıl olur bilmiyorum zaten db error verir . yani sıralamada nasıl bir hata olabilirki? aynı tabloda aynı id yi kullanmaya çalışacakki hatalı olsun. ozaman da dediğim gibi zaten db error verir... valla mesajı sık sık düzenledim çünkü resimlerle anlatımınızda yanlış. orda oklarla gösterdikleriniz kategori numarası. sıralama ile ilgisi yok. orada durum aynen şu; makele ismine göre sıralama yapıldığı için captcha 2. sırada qicons 6. sırada çünkü sıralama yapması için title a tıklanmış :D siz duruma tıklarsanız yani status ozamanda yayınlanmış ve yayınlanmamışları gruplar...

Sanal Tarafından Not: Mesajınızı değiştirmek yerine tartışmaya yeni bir mesaj yazarak devam edebilirdiniz. Bu davranışınızı son derece samimiyetsiz bulduğumu belirtmek isterim. Yazdıklarınızın arkasında dahi duramıyorsunuz. Amacınız üzüm yemek değil bağcı dövmek belli ama bunu da beceremiyorsunuz maalesef.


sanal

Alıntı Yapsilinmeyen öğeye girip

Normal şartlarda silinmeyen öğe diye bir şeyin olmaması gerekir.
Silinmeyen öğe olduğunuzu kabul ettiğiniz ve varlığından bahsettiğiniz zaman joomla da örnek veride bir hata olduğunu kabul etmiş olursunuz.
Bu durumda " Bu bir hata olsa idi mutlaka düzeltilirdi.." demenin bir anlamı kalmıyor.

Zaten burada hatanın nedenini tartışıyoruz. Siz bu durumu öğenin super user tarafından oluşturulmış olmasına bağlıyorsunuz. Ben ise böyle bir şeyin mantıken mümkün olamayacağını belirtiyorum. Eğer belirttiğiniz neden bu duruma yol açıyor olsa idi super user tarafından oluşturulmuş diğer öğelerinde silinmiyor olması gerekirdi.

Bu durum için çeşitli platformlarda farklı nedenler öne sürülebiliyor. Sizinki de dahil olmak üzere herkesin görüşüne saygı duyarım. Neticede herkes farklı şekillerle bir takım çözüm yolları bulabilir. Fakat ben şöyle denedim oldu veya böyle denedim oldu demek sorunun nedenini açıklamıyor sadece alternatif bir çözüm yolu gösteriyor.

Ben ise sorunun nedeni ile ilgili bir teşhiste bulunuyorum ve çözüm yolu gösteriyorum.
" bunun sıralama ile simple data olmasıyla bir ilgisi yok "
diyebilmeniz için sizinde belirtiğiniz gibi önce denemeniz gerekiyor.

Örnek veri yükleyerek bir joomla kurulumu yapın ve yukarıda anlattıklarımı uyguladıktan sonra çöp kutusuna gönderilen makaleleri silmeyi deneyin.
Bakalım silinmeyen makale sorunu yaşayacak mısınız.


chifo

her forum kuralında arka arkaya mesaj atmak kural dışıdır. bunu üyeliğimi yasaklamak yerine baştan söyleseydiniz yada kurallarınızda belirtseydiniz mesaj değişirmek yerine arka arkaya yazardım. İkinci bişey forumunuz yeni sadece bilgi olarak katkım olması için üye olmuştum. ama davranışınızda en az söylediğiniz samimiyetsiz sözü kadar samimiyetsiz. forumlar sonuçta tartışma içindir. kullanıcıyı engelleyip arkasından laf sokuşturup yasaklamak webmaster yada forum yöneticiliği değildir. internet uzay gibi gittikçe genişleyen bir ortam. sonuç olarak milyonlarca joomla üzerine makale ve yine joomla üzerine binlerce site var bu ortamda. beni yasaklamanız bana bişey kaybettirmez. ben başka forumlarda kendi hazırladığım modül veya eklentileri yayınlayarak, videolu ders anlatımı yaparak bilgi alıp vererek zaten kendimi kanıtlamışım ve yeterince saygınlığım olduğunu düşünüyorum. son olarak belirttiğim neden süper admin tarafından hiç silinmeyecek anlamına gelmez. belirttiğim neden verinin yanlışlıkla silinmesine karşı alınmış bir önlemdir demekti. sonuçta kredi kartlarına bile önlem olarak 3 defa şifre deneme hakkı veriliyor. bu herşeyde böyledir. ayrıca quickstart template verisi yükleyerek deneyin yine süper admin nin yayınladığı içerik hemen silinmeyecektir... başka birşey ise ben söylediğiniz yöntem ile içerik silinmez diye birşey iddia etmedim. sadece silinmeme nedeninin sıralamadan kaynaklanmadığını söyledim. bu benim düşüncem tabi. ben çözüm olarak bunu okuyanların kafalarının karışmadan oklarla çizmeden nasıl kurtulabileceklerini basitçe anlatmaya çalıştım. isteyen öyle yapsın istemeyen böyle yapsın. benim bilgim bana yetiyor. sonuçta joomla yı mambo olduğu ve mambodan ayrılıp joomla olduğu zamanlardan kullanıyorum. belli bir bilgi birikimim var. sorunları çözebiliyorum şükür. çok uğraştıran olursa dediğim gibi yardım aldığım bir forum var. hiçbir zamanda tartışmalarda şu sizin yaptığınızı yapan bir forum yöneticisi olmadı. orada da anlaşamadığımız noktalar oldu. ama bu düpe düze saygısızlık. sanki siz yasaklayınca benim hayatım duracak. orası sorun değilde. cevabı yazıp insana cevap hakkı vermeden yasaklamak nasıl bir mantıktır. bence bırakın bu işi gidin çelik çomak oynayın. küfür edenlerin yasaklandığını gördümde foruma yardım amaçlı tartışma içeriği yazananın sırf mesajı değiştirdi diye yasaklanmasını sizde gördüm. yasaklamanıza gerek yok. tamamen yazdıklarımıda silinde ne olduğunuz belli olsun. hadi size hayırlı işler. bu mantıkla belki joomlayı baştan yazarsınız!

chifo

pardon niyetim neden bağcıyı dövmek olsun. aramızda husumetmi var. hiç tanımadığım birine ne gibi bir artniyetim olabilirki? siz beni tanıyormusunuz yada ben sizi? burası bir tartışma ortamı değilmi yoksa ben yanlışmı biliyorum? ortada yiyecek bir üzüm olması gerekirki ben göremedim açıkçası? forum daha sıfır elle sayılabilecek kadar içeirik var ve ilgilendiğim konu ise başıma gelmiş bir olayda ulaştığım çözümü başkalarıyla paylaşmak olan niyetimi bile bağcı dövmeye çekmişsiniz. bravo...

sanal

Tartışmayı bilen insanlarla saygı çerçevesi içersinde her ortamda tartışırım bu konuda hiç bir sıkıntım olmaz.
Sizin kullandığınız üslup ile tartışmak yerine ise sizin ifade ettiğiniz şekilde çelik çomak oynamayı tercih ederim.
Sizin tarzınızdaki insanları da forumumda görmemekten çok mutlu olurum.

Güle güle.

naturalll

Bayağıdır çöp kutusunu boşaltamıyordum yazınız bana yardımcı oldu ve fikir verdi.Fakat sıralamayı çöp kutusunda deneyince sorunsuz silindi.eski sitemin makale ve kategorilerini taşıdığım için sample-data kurulu değildi.Ama bahsettiğiniz konu gayet mantıklı.Sıralama çöpü boşaltmaya engel.
iyi çalışmalar...